Pályázati azonosító: TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00012

Kedvezményezett: Dömös Község Önkormányzata

Támogatás Összege: 9.600.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Pilismarót és Dömös községben

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

 

Rövid összefoglaló:

 

Dömös Község Önkormányzata 9,6 MFt támogatást nyert el az egészségügyi alapellátásnak helyet biztosító rendelő épület felújítására Európai Uniós forrásból. Dömös községben az egészségügyi alapellátások körében gyermek és háziorvosi, fogorvosi, valamint a védőnői ellátás áll rendelkezésre a település lakossága számára. A beruházást azért szükséges megvalósítani, mert a háziorvosi rendelő épület felújításra szorul, a fenntartási költsége pedig magas, mivel az épület energetikailag korszerűtlen.

 

A település önkormányzata ezért támogatási kérelmet nyújtott be a rendelő épület fejlesztésére, energetikai korszerűsítésére, valamint az alapellátáshoz kapcsolódóan új eszközök beszerzésére. A benyújtott pályázat 2017 tavaszán támogatásban részesült.

 

A fejlesztést követően egy jól felszerelt, korszerű rendelő jön létre, ami az alapfeltétele a jó minőségű alapellátásnak, illetve a háziorvosi praxis és a védőnői ellátás folyamatos betöltöttségének. A projekt keretében a gyermek és háziorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése történik meg, amely döntően az ellátásnak helyet biztosító rendelőépület felújítását, a tető cseréjét, energetikai korszerűsítését, valamint az udvar rendezését foglalja magában.

 

A pályázati támogatás segítségével megvalósítani kívánt műszaki tartalom a következő:

  • külső falak hőszigetelése,
  • külső nyílászárók cseréje,
  • tető teljes cseréje,
  • új eszközök beszerzése a háziorvosi, a védőnői, valamint a fogorvosi rendelőbe.

 

A beruházásra a tervezési folyamat és a közbeszerzési eljárás lezárását követően 2018-ban kerül sor.

 

A projekt eredmény egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű rendelő épület lesz.

 

A felújítás képekben:

  

Orvosi rendelő felújítás után: