Legutóbbi hozzászólások

  Kategóriák

  TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

  Ezúton értesítjüok a lakosságot, hogy településünk területén légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

  A kezelés pontos időpontja: 2021. augusztus 09. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021. augusztus 10-11. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

  Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

  A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

  A lakosság részére javasolt intézkedések: 

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. 
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. 
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. 
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

  Dömös, 2021. 08. 05.