Megoldódik a csapadékvíz elvezetése Dömösön – Sajtóközlemény

Dömös Község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívására benyújtott pályázata több, mint 129 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el.
A támogatás segítségével felújítják és tökéletesítik a település csapadékvíz-elvezető rendszerét. A projekt célja, hogy megfelelő biztonságot nyújtó csapadékvíz elvezetési rendszer kerüljön kialakításra.
Cél a belterületi értékek ingatlanok, közterületek, középületek megvédése, a település magasabban fekvő területeiről és a külterületről érkező nagy mennyiségű csapadékvíz megfogása.

Sikeresen pályázott Dömös Község Önkormányzata a TOP-PLUSZ-1.2.1.-21.KO-2022 kódszámú, Élhető települések című felhívásra – ennek eredményeképp megkezdődhet Dömös településen a csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. A beruházásnak köszönhetően Duna utca, Királykúti utca, Szuha utca, Köves patak övárok, Álmos herceg utca, Táncsics Mihály utca és környékének csapadékvíz elvezetési problémái oldódnak meg.

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00005 azonosító számú projekt keretében a csapadékvíz csatorna felújítása és építése tervezett 1530 méter hosszan.
A fejlesztés megvalósításával Dömösön a rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló havária helyzetek számának jelentős csökkenése, az okozott károk minimalizálása, ezáltal az itt élők életminőségének javulása várható.

A műszaki megoldások mellett a projekt keretében szemléletformálási, tájékoztató akciók valósulnak meg.
A projekt befejezését követően, annak várható eredményei a következők:
A fejlesztett infrastruktúra által megvédett lakosság száma: 140 fő
A fejlesztett kék infrastruktúra hossza: 1530 méter
A megvédett vagyon becsült értéke: 1,296 Mrd forint
A projekt várható befejezése: 2025. szeptember 30.

A projektről bővebb információt a www.domos.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:

Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Dömösi Kirendeltsége
Tel: 06/33/507-050