Legutóbbi hozzászólások

  Kategóriák

  Bölcsőde építése Dömös községben

  Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00015

  Kedvezményezett: Dömös Község Önkormányzata

  Támogatás összege: 91.500.000 Ft

  Támogatás mértéke: 100%

  Projekt címe: Bölcsőde építése Dömös községben

  Projekt helyszíne: 2027 Dömös, Pásztor János utca 1., hrsz 890/1

  A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.29.

  Rövid összefoglaló:

  Dömös Község Önkormányzata 91,5 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el egy új mini bölcsőde létrehozására a településen.

  A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 8 férőhelyes mini bölcsőde létrehozásával. Jelen projektben az óvoda épülete mellé épül egy új épületszárny, és ebben kap majd helyet az új mini bölcsőde.

  A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a településen jelenleg nincs bölcsődei szolgáltatás, pedig a lakosság részéről egyre nagyobb igény mutatkozik rá.

  A beruházás műszaki tartalma:

  A fejlesztéssel érintett ingatlanon jelenleg a település óvodája üzemel. A jelenlegi óvodaépületben bővítés nélkül nem lehet kialakítani a bölcsődét, ezért a beruházás során a meglévő óvodaépület mellé épül egy teljesen új épületszárny, amelyben a mini bölcsőde kap helyet. A jelenlegi óvoda működését a bővítés nem érinti.

  A tervezett épület földszintes, nyeregtetős, hagyományos szerkezetekkel épül, hasonlóan az óvodához. A két épületrész, a régi és az új összenyitásra kerül egy közlekedőn keresztül. Emiatt a bölcsődében nem szükséges külön kialakítani irodát, melegítőkonyhát, személyzeti mosdót és öltözőt. A mini bölcsődében az előtérből nyílik majd az akadálymentes mosdó. Az előtérből nyílik továbbá az átadó, az átadón keresztül lehet bejutni a foglalkoztatóba és a bölcsődések mosdójába, amelybe a foglalkoztatóból szintén van feltárási lehetőség.

  Tervezett bölcsőde nettó alapterülete: 75,06 m2.

  A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a mini bölcsőde számára a támogatásból.

  A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a beruházás teljes költségvetése 91.500.000 Ft.

  A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde lesz, ahol biztosított lesz a településen élő 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátása.

  Az építkezés menete képekben